Vauvahieronta

Vauvahieronta

Vauvahierontaa toteutan Baby Balancen koulutuslinjan mukaan. Tämä on suomessa kehitetty vauvojen hieronta, hoitomuoto. Vauvahieronta on mobilisoivaa ja anatomisen tarkkaa, jossa hoidetaan faskialinjoja hyödyntäen vauvan omaa liikettä. Hoito-ote on hyvin kevyt ja pehmeä. Hoidossa pyritään löytämään syy siihen, miksi vauva ei viihdy selällään, vatsallaan tai vauva suosii vain toista puolta. Kokonaisuutena etsitään syytä, miksi vauvan keho ei toimi tasapainoisesti. 

Ensimmäisellä hoitokerralla äiti täyttää vauvasta taustatietolomakkeen missä käydään läpi odotusaikaa ja synnytystä. 

Hoitoja on hyvä alussa tehdä kolme kahdenviikon sisällä. Tarpeen vaatiessa tiheämmin jos pieni on hyvin juminen.  Tämän jälkeen yhdessä katsotaan mitä vauvan keho kertoo, tarviiko hän lisää hoitoa ja hierontaa. Vai siirrytäänkö ylläpitävään hoitoon, kuukauden välein.

Vauvahieronta pyritään tekemään itkuttomasti, koska silloin vauva on rennoimmillaan ja keho pystyy avautumaan parhaiten. Hieronta toteutetaan pöydällä, sylissä, lattialla, imettäessä tai pulloa syöden. Eli hoito toteutetaan hyvin luovasti kuunnellen ja kunnioittaen vauvan kehoa ja hänen tuntemuksia. Vauva on viisas ja hän johdattaa hoitajan kireyksien ja jumien luo.

Flunssaista vauvaa ei saa hoitaa. Jos tauti on selkeästi poistumassa voi pienen hoitaa. Hoito voi nopeuttaa sairauden parantumista. Rokotuksen ja hoidon välissä olisi hyvä olla viikko. Jos vauvalla tai lapsella on jokin perussairaus tai hän on lääkärin seurannassa olisi hyvä kysyä lääkäriltä lupa hieronnalle.

Syntymämatka on vauvan keholle niin suuri juttu, että jokainen vauva hyötyy hoidosta ja hieronnasta. Vauvan tulisi olla kuin nouseva pullataikina yhtä joustava ja rypytön.

TERVETULOA VAUVAHIERONTAAN!

Vauvahieronnan voin tehdä kotikäyntinä, jolloin veloitan kilometrikorvauksen 0,40 €/km.